Emigrant.se

De seglar bort men hem

Från musikalen Kristina från Duvemåla

Skepp
English

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emigranter från Falbygden

 

Falbygdens Släktforskarförening har ett projekt att försöka hitta så många emigranter från Falbygden som möjligt. Personer som var födda i Falköpings socknarna och utvandrade. Hittills har ca 2 500 personer återfunnits. De nyfunna för året publiceras i den årliga skriften Falbygdsanor.

 

Nya emigrantlistor lades upp under vår och hösten 2012 på webbplatsen. Upptäckta felaktigheter uppdaterades och rättning gjortes i tidigare publicerat material. En hel del felaktigheter upptäcktes och har rättats till. Men det finns med sannorlikhet fler som inte har hittats.

 

Saknas publicerade emigranter här på denna webbplats, kan de vara bland de som inte är kvalificerade att vara Falbygdsemigranter. Detta då de efter kontroll i kyrkoboksmaterialet har konstateras att inte vara födda i någon av våra 52 församlingar/socknar som räknas in i Falköpings kommun, utan istället i grannsocknar. Några andra är det osäkert om var de är födda.

 

För den som vill se hur många och vilka som är avlidna i en viss stad, county eller stat kan besöka den engelska versionen av denna webbplats. Den sorteringen är gjord så eftersom svensk-amerikaner generellt inte vet i vilken socken/församling deras anfader/-moder är född.

 

Uppgifter hämtas/fås som oftast från:

 

punkt avskrifter från svensk-amerikanska kyrkoböcker

 

punkt släktingar både i Sverige och USA

 

punkt databaser, webbplatser främst från USA

 

Information om personer som var födda i trakten och utvandrade,
tas gärna emot.

 

 

Läs om emigration och om att besöka släkt i USA.

 

 

Sätt Din pin på gästkartan. Ca 1000 besök/månad hittar hit från hela världen.

 

Put a Pin on the Map

Bravenet.com

 

 

Annelie Jonsson © Tagesdotter